Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
03.11.2009  

Srečanje veleposlanika Briana Berganta z Lazarjem Elenovskim, predsednikom Evro-atlantskega sveta Makedonije in predsednikom opozicijske Socialdemokratske unije

Skopje, 3. november 2009 – Veleposlanik Brian Bergant je imel danes pogovor z Lazarjem Elenovskim, predsednikom Evro-atlantskega sveta Makedonije (EASM) in predsednikom opozicijske Socialdemokratske unije (SDU). Veleposlanik je sogovornika informiral o pripravah in vsebinskih temah seminarja »NATO's Engagement in an Era of Globalisation«, ki bo kot drugi v vrsti štirih seminarjev glede Natovega strateškega koncepta potekal 13. novembra v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Elenovski je podal pregled aktivnosti Evro-atlantskega sveta Makedonije do konca leta, pri čemer je posebej izpostavil organizacijo seminarja o izkušnjah makedonskih vojakov, ki so sodelovali v mirovnih operacijah, redno zasedanje letne skupščine EASM in številne projekte izobraževanj za mlajše člane in podmladek političnih strank. Sogovornika sta se dotaknila tudi aktualnih notranje in zunanje političnih tem, s poudarkom na pozitivnem Poročilu Evropske komisije o napredku Makedonije in njenem priporočilu za začetek pristopnih pogajanj z EU in priporočilom Evropskega parlamenta za uveljavitev vizne liberalizacije za državljane Makedonije. Elenovski je predstavil tudi glavne prednostne naloge in izzive Socialdemokratske unije za prihodnje leto.