Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
06.10.2009  

Veleposlanik Brian Bergant postal častni član multi-etnične nevladne organizacije European Link Center iz Gostivarja

Gostivar, 5. oktober 2009 - Predsednik multi-etnične nevladne in organizacije European Link Center (ELC), Muzafer Saliu, je veleposlaniku Brianu Bergantu danes izročil priznanje s katerim je postal častni član te neprofitne organizacije, ki ima sedež v Gostivarju.

Veleposlaništvo RS v Skopju je letos sodelovalo z European Link Center ob dnevu Evrope in tednu mobilnosti. Dogovorjene so bile nove aktivnosti sodelovanja do konca leta.

ELC je bila ustanovljena leta 2006. Cilj organizacije je spodbuditi aktivnosti, ki bodo izboljšale življenje državljanov in povečale njihovo zavest na področju izobraževanja. Glavne aktivnosti organizacije so krepitev in spodbujanje izobraževanja, demokracije in vladavine prava, socialnih in humanitarnih zadev, promocija varstva in zaščite okolja, človekovih pravic, premostitev kulturnih in etničnih razlik ter medkulturnega dialoga, skrb za otroke in mlade ter boj proti korupciji.

Ob tej priložnosti je bila v Kulturnem centru v Gostivarju svečano odprta tudi prenovljena knjižnica in novi prostori European Link Centra.