Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
19.06.2017  

Vabilo na razstavo / Покана на изложба

Vabimo vas na razstavo mojstrov slovenskega stripa, ki bo na ogled od 23. junija 2017 v foyeru Makedonska Opera i Balet

Ве покануваме на изложба на Словенечкиот стрип од класиците до иднината – ретроспектива" - на познатите словенечки карикатуристи:
Мики Мустер, Томаж Лаврич, Зоран Смилјанич, Бернард Колле, Игор Рибич, Костја Гатник, Душан Кастелиц.
Изложбата ќе биде отворена на 23 јуни 2017 во фоајето на Македонска опера и балет, Скопје.