Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
29.10.2009  

Uvodni govor veleposlanika Briana Berganta na Regionalni konferenci o financiranju energetsko učinkovitih projektov in projektov obnovljivih virov energije

Skopje, 29. oktober 2009 – Veleposlanik Brian Bergant se je danes udeležil Regionalne konference o financiranju energetsko učinkovitih projektov in projektov obnovljivih virov energije, ki v okviru »Trajnostnega energetskega tedna Makedonija 2009« poteka na Akademiji znanosti in umetnosti in se je udeležuje preko petsto udeležencev iz Evrope.

Konferenca poteka v organizaciji Makedonskega centra za energetsko učinkovitost MACEF in Raziskovalnega centra za energetiko, informatiko in materiale ICEIM pri Makedonski akademiji znanosti in umetnosti, pod sponzorstvom tukajšnjega Ministrstva za gospodarstvo, Evropske komisije, Avstrijske razvojne agencije, Svetovne banke, Skopskega sejma in drugih. Glavni govornik na konferenci je bil Srgjan Kerim, predsedujoči 62. zasedanja GS ZN in posebni odposlanec generalnega sekretarja ZN za klimatske spremembe.

Veleposlanik Brian Bergant je z uvodnim govorom kot prvi nastopil na drugem panelu z naslovom »EU predpisi in financiranje projektov energetske učinkovitosti« in sicer na temo »Harmonizacija z EU zakonodajo – obveze na poti članstva v EU«. Panel sta vodila Violeta Kogalniceanu, Sekretariat energetske skupnosti in Dietmar Preinstorfer, Avstrijski energetski regulativni organ.