Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
19.11.2009  

Podelitev nagrad mladim likovnim umetnikom na Mednarodni otroški likovni razstavi »13. november« v Skopju

Skopje, 19. november 2009 – Veleposlanik Brian Bergant se je danes udeležil tradicionalne otroške likovne razstave »13. november«, s katero hkrati obeležujejo Dan osvoboditve mesta Skopje leta 1944. Dobitniki nagrad so tudi otroci iz Osnovne šole Toneta Čufarja iz Ljubljane katerim so bile podeljene nagrade za njihova likovna dela. Letošnja razstava je toliko bolj posebna, saj Otroški likovni center praznuje že 40. obletnico svojega obstoja (1969-2009).

Veleposlaniku Bergantu so bila vročena priznanja, ki so jih prejeli slovenski udeleženci na letošnjem likovnem natečaju.

To so učenci Osnovne šole Toneta Čufarja iz Ljubljane, Kim Mažar, Anja Trbežnik in Lucija Kariž. Letos so se na natečaj mladi umetniki prijavili s kar 3.000 deli, komisija pa je med njimi izbrala 250 del različnih likovnih tehnik in stilov. Sodelovali so otroci, ki obiskujejo predšolsko vzgojo, osnovno in srednjo šolo. Sodelovali so otroci iz Črne gore, Albanije, Slovaške, Slovenije, Češke, Francije, Rusije, Poljske, Madžarske, Velike Britanije, Grčije, Kitajske, Japonske, Indije, Indonezije, ZDA, Kanade in iz Avstralije.

Glavni pokrovitelj in sponzor razstave je Občina mesta Skopje, ki skupaj z veleposlaništvi v Makedoniji in Otroškim likovnim centrom vsako leto uspešno organizira razstavo katere namen je spodbujati razvoj kreativnih sposobnosti otrok in mladih.