Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
03.12.2009  

Veleposlanik Brian Bergant na mednarodni dan invalidov obiskal Zavod za usposabljanje Dr. Zlatan Sremec in Osnovno šolo s prilagojenim programom

Skopje, 2. december 2009 – Veleposlanik Brian Bergant je danes, na mednarodni dan invalidov, obiskal Zavod za usposabljanje Dr. Zlatan Sremec in Osnovno šolo s prilagojenim programom. Nevladni organizaciji Podaj mi roko in Mladi za mlade so skupaj z Zavodom za usposabljanje organizirali humanitarno akcijo zbiranja finančne pomoči v okviru projekta »Donirajmo za bolj enakopraven svet«. Ob tej priložnosti so bile za učence organizirane številne učne delavnice, kjer so izdelovali božično novoletne razglednice in okraske. Učenci so pripravili tudi krajši kulturno umetniški program s plesom. 

Veleposlanik je ob tej priložnosti kot donacijo šolski knjižnici podaril prevode pesmi sodobne slovenske pesnice in mladinske pisateljice Svetlane Makarović in zbirko dram slovenskega pisatelja, dramatika in pesnika Ivana Cankarja v makedonski jezik, kot tudi knjige o Sloveniji ter turistično propagandni material. Na skupni tiskovni konferenci je še povedal, da se bo veleposlaništvo po svojih najboljših močeh vključilo v humanitarno akcijo, ki se zaključuje 23. decembra s koncertom priznanih makedonskih pevcev in da bo za pomoč zaprosil slovenska podjetja, ki so prisotna v Makedoniji.