Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
07.12.2009  

Veleposlanik Brian Bergant sodeloval na Novoletnem sejmu rokodelstva in dobrodelni javni avkciji za nakup nove kadi za nepokretne osebe Gerantološkega zavoda v Skopju

Skopje, 5. december 2009 – Veleposlanik Brian Bergant se je danes udeležil Novoletnega sejma rokodelstva, ki ga je organiziralo Makedonsko umetniško rokodelsko združenje MATA in ženski Lions klub Svetlina iz Skopja. Obiskovalci so si lahko ogledali in kupili tradicionalne in moderne ročno izdelane predmete, keramiko, nakit, bakrene proizvode, čestitke in modne dodatke. Predstavljena so bila tudi dela makedonskih ročnih izdelovalcev. V večernih urah je pod pokroviteljstvom Solveig Reeker, predsednice upravnega odbora MATA in soproge ameriškega veleposlanika sledila javna prodaja izdelkov, od katerih bo izkupiček namenjen za nakup nove kadi za nepokretne osebe na Gerantološkem zavodu »11. oktober« v Gjorce Petrov.

Na javni prodaji so bile prisotne tudi predstavnice ženskega Lions kluba Mozaik iz Celja. Dogovorjeno je bilo, da bo v prvi polovici prihodnjega leta podobna humanitarna akcija v sodelovanju ženskega Lions kluba Mozaik in ženskega Lions kluba Svetlina potekala v Sloveniji.