Veleposlaništvo RS Skopje /Konzularne zadeve /Конзуларно одделение /

Конзуларни информации

Адреса:

Амбасада на Република Словенија

Конзуларно одделение

Дане Крапчев 6а, NМК-1000 Скопје

Контакти:

Телефон: 389 2 310 30 50

Е-пошта: vsk-vize.mzz(at)gov.si

За конзуларни информации (издавање на дозволи за престој, визи, патни исправи...) можете да се јавите на телефонскиот број 02 310 30 50 секој работен ден меѓу 14 и 15 часот.

Работно време со странки:

ПОНЕДЕЛНИК од 9 до 12 часот.

СРЕДА од 9 до 12 часот и од 14 до 15 часот

ПЕТОК од 9 до 12 часот.

 

Во случај на итни случаи надвор од работното време за словенечките граѓани, амбасадата има поставено дежурен телефонски број: 00389 75 470 001.

Плаќање на конзуларни такси:

Амбасадата работи исклучиво во готовина во валута ЕУР.