Veleposlaništvo RS Skopje /Novice /
03.11.2009  

Predstavitev Slovenije na mednarodnem kotičku hrane na ameriški mednarodni šoli NOVA International Schools Skopje Macedonia

Skopje, 30. oktober 2009 – V organizaciji ameriške mednarodne osnovne in srednje šole, NOVA International Schools Skopje Macedonia, se je veleposlaništvo na mednarodnem kotičku hrane predstavilo z značilno slovensko orehovo potico in prekmursko gibanico. Za uspešno predstavitev Slovenije nam je na pomoč s svojimi izdelki priskočilo slovensko podjetje Fructal Makedonija. Na bogato opremljeni slovenski stojnici so bile obiskovalcem na razpolago tudi turistično propagandni materiali o Sloveniji, posterji, zastavice, baloni z napisom »I feel Slovenia« in drugi materiali Slovenske turistične organizacije in Urada vlade RS za komuniciranje.

S svojo značilno hrano so se na prireditvi predstavile Makedonija, Združene države Amerike, Španija, Moldavija, Grčija, Norveška, Izrael, Velika Britanija, Italija, Nigerija, Avstralija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Nizozemska in Slovenija. Obiskovalci so izvedeli, da sadni sokovi Fructal in vitaminske ploščice Frutabela prihajajo iz slovenskega podjetja in so bili navdušeni nad domačo orehovo potico ter prekmursko gibanico. Veleposlaništvo je za najbolj celostno predstavitev svoje države prejelo številne pohvale s strani obiskovalcev in organizatorja.